PicoStar: snel, veilig & veelzijdig. Medisch geclassificeerd en gekeurd

Pico Laser – een stukje Theorie

Een tatoeage verwijder je het beste met de PicoStar laser. Deze laser produceert alle lichtpulsen in PICO-seconden. Iedere laser die af en toe een Pico-seconde genereert wordt al een Pico laser genoemd, maar eigenlijk zijn het gewoon Nano-lasers die af en toe een Pico-seconde halen. Vraag dus altijd met wat voor laser je wordt behandeld (Merknaam en Leverancier uit Nederland) en doe uitgebreid vooronderzoek en let op voor de Chinese Picolasers. Hier zien we helaas veel littekens van voorbij komen.

Een NANO-seconde laser, zoals een Q-switched Nd Yag laser,  werkt dus veel trager en hierbij heb je meer kans op littekens, pigmentschade en wit- of donkerverkleuring van de huid. De extreem korte puls van de PicoStar is zo krachtig dat de inktpigmenten worden vergruist in zeer kleine deeltjes. De vergruisde pigmentdeeltjes worden hierdoor minder snel weer vastgezet en makkelijker r door jouw lichaam afgevoerd. Ook gaat de Picolaserstraal sneller door de bovenste huidlagen naar het pigment van de tatoeage toe, en genereert hierdoor minder hitte, waardoor de kans op littekenvorming of depigmentatie (ghost tatoeage) vele malen kleiner is.

Na een behandeling worden de uiteen geschoten inktdeeltjes door het afweersysteem, via de lymfebanen afgevoerd. Aangezien een tatoeage er in laagjes wordt ‘uitgeschoten’ zijn er meerdere behandelingen nodig met een interval van 6-8 weken.

Tot slot een zeer  belangrijk detail: DE BEHANDELAAR.
Iedereen kan na een korte instructie een laser bedienen maar beoordelen hoe een Tatoeage moet worden behandeld, het goed klinisch redeneren en het inschatten van de risico’s die er zijn, is een kwestie van veel kennis en ervaring. Een tatoeage laseren is maatwerk en geen ‘koud kunstje’. Onderzoek dus goed waar u naar toe gaat en laat u alleen behandelen door een arts of huidtherapeut.

PicoStar laser Skin Medic
PicoStar laser Skin Medic
PicoStar laser Skin Medic
PicoStar laser Skin Medic
PicoStar laser Skin Medic
PicoStar laser Skin Medic

Aantal behandelingen 

Er zijn gemiddeld 6 tot 15 behandelingen nodig om een tatoeage geheel te laten verdwijnen.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren:

  • hoeveelheid en type inkt
  • diepte waarin de inkt zich bevindt
  • grote van de tatoeage
  • gebruikte kleuren
  • ouderdom van de tatoeage
  • gevoeligheid van de huid en huidtype

 

Behandelfrequentie

De tijd tussen het laseren van tatoeages is MINIMAAL 6 weken. Frequenter laseren heeft geen zin. Het maakt niet uit als er een langere tijd tussen de behandelingen zit. Dit heeft absoluut geen invloed op het eindresultaat, maar vertraagt het traject uiteraard wel. Het lichaam heeft deze tijd nodig om de losgeraakte inktdeeltjes af te voeren. Het is niet zo dat een tatoeage sneller verdwijnt als er sneller achter elkaar behandeld wordt. Sterker nog, de kans op pigmentatie en/of littekenweefsel kan daardoor toenemen. Te vroeg opnieuw behandelen op een te dunne huid kan littekenweefsel veroorzaken. Het is helaas niet mogelijk om van te voren in te schatten of een tatoeage voor 100% verwijderd kan worden. Met name tatoeages met wit en geel erin zijn lastiger helemaal te verwijderen, maar met onze veelzijdige laser met diverse behandelkoppen is de kans van slagen zeer groot.

Intakegesprek en eerste behandeling met Laser

Voorafgaand aan een door u gewenste behandeling vindt een uitgebreid Intakegesprek plaats.
Na deze intake kan desgewenst gelijk de eerste behandeling plaatsvinden.
De intake samen met de eerste behandeling duurt 30 – 60 minuten. Tijdens deze intake wordt gekeken naar uw gezondheid, wensen, vragen en de tatoeage(s)
Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties.

Voorzorgsmaatregelen

Vanaf 3-4 weken voor de behandeling niet in de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes gebruiken.
De week voor de behandeling niet scrubben en geen microdermabrasie of soortgelijke peeling toepassen.
Het is belangrijk dat uw huid ongeveer de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling.
Draag geen make-up (gezichtsbehandeling), of bodylotion.

 

Tijdens de Laser behandeling.

Na het reinigen van de huid en het beschermen van de ogen worden er met de laser, laserpulsen afgeschoten op de tatoeage.
Omdat de PICO-laserflits alleen door de inktdeeltjes wordt geabsorbeerd, tast de behandeling het omliggende weefsel niet aan.
Sporadisch verandert de tatoeage-inkt onder invloed van het laserlicht van kleur en is in dat geval moeilijk te verwijderen. Ook dan wordt de huid of de gezondheid niet aangetast en is de behandeling dus veilig.

Tijdens de behandeling kan er roodheid en lichte zwelling optreden.
Dit neemt in de dagen na de behandeling langzaam af.

U draagt tijdens de behandeling een speciale Laserbril om uw ogen tegen het felle licht te beschermen.  De behandelingen zijn over het algemeen goed vol te houden en wij koelen het gebied goed tussendoor. Gebruik bij voorkeur GEEN VERDOVINGSCREME. Dit werkt vaak niet goed of juist averechts en is door het gebruik van ons Cryo-systeem tijdens het laseren ook echt niet nodig.

De behandeltijd is afhankelijk van het te behandelen oppervlakte.
Gedurende een paar uur na de behandeling kan er een zonnebrand gevoel in de huid aanwezig zijn. U mag koelen met een coldpack.

 

Na de Laser behandeling.

U mag 4 weken geen zon op het behandelde gebied toelaten. Gaat u naar buiten met zonnig weer smeer dan met een sunblock (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie is namelijk aanwezig).

Bijwerkingen

Het verwijderen van Tatoeages met onze PICO lasertechniek zijn zeer veilige behandelmethoden.
Wij beschikken over  15  jaar Laser ervaring en zijn HBO opgeleid Huidtherapeut (gediplomeerd).
Bent u zich er van bewust dat er echter altijd een kleine kans op bijwerkingen of huidreacties is, welke vooraf vaak niet te voorspellen zijn. Deze worden tijdens de intake met u doorgesproken.

Zwelling
Het behandelde gebied kan soms tijdelijk licht opzwellen. Dit komt omdat het lichaam  het immuunsysteem in werking zet na de behandeling. Zodra het lichaam in de gaten heeft dat er geen werkelijke bedreigingen zijn, neemt deze zwelling af.
In uitzonderlijke gevallen houdt de zwelling of jeuk (geheel of gedeeltelijk) aan en ontstaat er heel soms een onderhuidse ontstekingsreactie op de losgeschoten inktdeeltjes. Neem bij vragen altijd direct contact met ons op om deze te bespreken 24/7. Wij kunnen een inschatting maken wat te doen of verwijzen u in het uiterste geval naar uw huisarts om het te laten beoordelen.
Pigmentatie
In uitzonderlijke gevallen kan er hyperpigmentatie (bij donkere huid kleurt het behandelde gebied wat donker) of hypopigmentatie ( het behandelde gebied blijft wat lichter) optreden. Meestal verdwijnt dit na een aantal maanden vanzelf.
Littekenweefsel
Soms kan een huid littekenweefsel aan gaan maken onder invloed van de laserbehandeling. Helaas is dit nooit van te voren te voorspellen. Littekenweefsel ontstaat voornamelijk als er gekrabd wordt of als de huid te veel wordt belast na een behandeling. Laat de huid zelf rustig herstellen, dat levert het beste eindresultaat. Na een Picolaser behandeling ontstaan zelden blaartjes.
Oude Tatoeages
Erg vervaagde tatoeages zijn vaak makkelijker te verwijderen. De ervaring leert ons wel dat sommige (oude) tatoeage inktsoorten, soms een ontstekingsreactie onder in de huid kunnen veroorzaken. Dit komt omdat het immuunsysteem de verpulverde inktdeeltjes als bedreiging gaat zien of omdat er een allergische reactie optreedt op de losgekomen inktdeeltjes. Dit is helaas vooraf niet te voorspellen omdat we niet weten welke inktsamenstellingen er toentertijd zijn gebruikt bij het zetten van de tatoeage. Gelukkig komt dit zeer zelden voor, maar  het is wel belangrijk om te weten.
Ontstekingsreactie: je ziek gaan voelen
Als je immuunsysteem de losgeschoten inkt of het behandelde gebied als bedreiging gaat zien kun je je ziek gaan voelen en soms zelfs koorts krijgen. Gelukkig komt dit zelden voor en is dit een extreme reactie van het lichaam. Heb je zo’n reactie; meld je dan meteen bij je huisarts.

Disclaimer
Resultaten zijn afhankelijk van de soort inkt en diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.