Recepten fase 2 – Reductiefase

BROODJES, SPREADS & TOASTJES.

 

Italiaanse koek (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 3 maatlepels aardappelsoep
– 1 maatlepel tomatensoep
– 2 maatlepels sojazemelen
– 1 theelepel tijm
– ½ theelepel basilicum
– klein beetje gehakte uitjes en knoflook
– snufje bouillonpoeder
– peper en paprikapoeder naar smaak

Bereidingswijze.
Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakblik met bakpapier. Meng alle ingrediënten met een beetje water tot een stevig deeg dat niet te veel blijft plakken aan uw handen. Draai vier gelijke balletjes en duw deze plat op het bakpapier tot koekjes van ongeveer een centimeter dik. Bak de koekjes in de oven in veertig tot zestig minuten gaar.

Tip: de koekjes kunnen ingevroren worden. Om direct twaalf koekjes te bakken gebruikt u eenvoudig drie keer zo veel van de ingrediënten.
—————————————

Kruidenomelet (2 maaltijden)

Ingrediënten.
– 2 maatlepels aardappelsoep
– 1 maatlepel sojazemelen
– ½ theelepel kruidenzout
– bosje verse bieslook

Bereidingswijze.
Was de bieslook en snij deze fijn. Meng alle ingrediënten met een beetje koud water tot deeg. Verdeel het deeg in tweeën. Rol eerst de ene helft deeg uit tussen 2 velletjes bakpapier. Neem 1 velletje weg en leg het deeg in een pan met antiaanbaklaag. Haal daarna ook het tweede velletje bakpapier weg en bak de omelet aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit met de andere helft van het deeg.
—————————————

Omelet (2 maaltijden)

Ingrediënten.
– 2 maatlepels aardappelsoep
– 1 maatlepel sojazemelen
– ½ theelepel strooikruidenmix
– ½ theelepel verse bieslook

Bereidingswijze.
Meng de ingrediënten met een beetje koud water tot deeg. Verdeel het deeg in tweeën en rol de helft uit tussen twee velletjes bakpapier. Neem een velletje weg en leg het deeg in een pan met antiaanbaklaag. Daarna het tweede velletje bakpapier wegnemen en de omelet aan beide kanten goudbruin bakken. Herhaal dit met de andere helft van het deeg.
—————————————

Oosters brood (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 2 maatlepels aardappelsoep
– 2 maatlepels aspergesoep
– 2 maatlepels sojazemelen
– 1 theelepel kerrie
– beetje bieslook, knoflook, peper, paprika en kruidenzout

Bereidingswijze.
Snijd de schoongemaakte knoflook, bieslook en paprika in kleine stukjes. Kneed alle ingrediënten met water tot een deeg. Verdeel het mengsel tot een plak van 1 cm dik op een bakplaat met bakpapier. Bak het deeg op 160°C, 40 tot 60 minuten in het midden van de oven. Verdeel het nog warme brood in vier stukken (= vier maaltijden).
—————————————

Pittige kerriekoekjes (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 2 maatlepels aardappelsoep of kerriesoep
– 2 maatlepels aspergesoep
– 2 maatlepels sojazemelen
– 1 theelepel curry
– klein beetje gehakte uitjes en knoflook
– snufje bouillonpoeder
– peper en paprikapoeder naar smaak

Bereidingswijze.
Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakblik met bakpapier. Meng alle ingrediënten met een beetje water tot een stevig deeg dat niet te veel blijft plakken aan uw handen. Draai vier gelijke balletjes en duw deze plat op het bakpapier tot koekjes van ongeveer een centimeter dik. Bak de koekjes in de oven in veertig tot zestig minuten gaar.

Tip: de koekjes kunnen ingevroren worden. Om direct twaalf koekjes te bakken gebruikt u eenvoudig drie keer zo veel van de ingrediënten.
—————————————

Toast met kerriespread (1 maaltijd)

Ingrediënten.
– 2 theelepels kerriesoep
– 3 theelepels frumo naturel
– beetje tabasco en paprikapoeder
– eventueel 1 theelepel papayadrank

bereidingswijze.
Meng alle ingrediënten – behalve de toast – met wat water totdat het goed   smeerbaar is. Smeer de kerriedip over twee toastjes.

Tip: de spreads zijn in de koelkast 5 uur houdbaar. Zo kunt u er een aantal maaltijden van genieten.
—————————————

Toast met tomatenspread (1 maaltijd)

Ingrediënten.
– 1 theelepel tomatensoep
– 1 theelepel champignonsoep
– 3 theelepelxs frumo naturel
– 1 takje gewassen, verse peterselie
– 2 toastje
– beetje tabasco en paprikapoeder

Bereidingswijze.
Meng alle ingrediënten – behalve de toast – met wat water totdat het goed smeerbaar is. Smeer de tomatendip over twee toastjes.

Tip: bewaar de dip in de koelkast en niet langer dan vijf uur.

EENVOUDIGE GROENTE RECEPTEN

Aardappelkoekjes (3 maaltijden)

Ingrediënten.
– 2 maatlepels aardappelsoep
– 1 maatlepel muesli naturel
– 1 theelepel Italiaanse kruidenmix
– ½ theelepel gehakte bieslook
– 1 snufje kruidenzout (bijv. Aromat)
– klein beetje knoflook, peper, etc.

Bereidingswijze.
Kneed alle ingrediënten tot een compact deeg. Vorm kleine koekjes met behulp van 2 eetlepels. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes 40 tot 60 minuten op 160°C in de oven.
——————————————-

Mini pizza (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 2 maatlepels naturel muesli
– 2 maatlepels tomatensoep
– 1 maatlepel sojazemelen
– 1 eetlepel gedroogde wortels
– 1 eetlepel gedroogde peperoni

Bereidingswijze.
Kneed alle ingrediënten tot een compact deeg. Vorm kleine koekjes met behulp van 2 eetlepels. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes 40 tot 60 minuten op 160°C in de oven.
——————————————-

Paddenstoelenkoekjes (5 maaltijden)

Ingrediënten.
– 3 maatlepels champignon crèmesoep
– 1 maatlepel naturel muesli
– ½ maatlepel frumo naturel
– ½ maatlepel sojazemelen
– beetje knoflook, bieslook, ui, peper, paprika en kruidenzout

Bereidingswijze.
Snijd de schoongemaakte knoflook, bieslook, ui en paprika in kleine stukjes. Kneed alle ingrediënten tot een compact deeg. Vorm kleine koekjes met behulp van 2 eetlepels. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes 40 tot 60 minuten op 160°C in de oven.
——————————————-

Pizzakoekjes (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 2 maatlepels muesli naturel
– 2 maatlepels frumo naturel
– 2 maatlepels tomatensoep
– 1 maatlepel sojazemelen
– 1 eetlepel verse, fijngesneden paprika
– 1 eetlepel verse,  fijngesneden wortel

Bereidingswijze.
Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakblik met bakpapier. Meng alle ingrediënten met een beetje water tot deeg. Vorm met behulp van twee eetlepels vier koekjes op het bakpapier. Bak de koekjes in de oven in veertig tot zestig minuten gaar.

Tip: de koekjes kunnen ingevroren worden. Om direct twaalf koekjes te bakken gebruikt u eenvoudig drie keer zo veel van de ingrediënten.

——————————————-

Pizza Margherita (25 maaltijden)

Ingrediënten.
– 12 maatlepels tarwemeel
– 10 maatlepels stabipan-broodmeel
– 1 zakje gist
– 1 theelepel suiker
– 8-9 dl lauwwarm water
– 1 theelepel strooikruidenmix

Voor het beleg.
– 3 maatlepels tomatensoep
– 3 maatlepels champignonsoep
– 3 maatlepels frumo naturel
– 1 theelepel ruidenzout
– 1 handje verse basilicum
– ½ rode paprika
– tasbasco naar smaak

Bereidingswijze.
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakblik met bakpapier. Strooi het tarwemeel in een kom en los de gist op in een beetje lauwwarm water. Maak een kuiltje in het meel en leg daarin de opgeloste gist. Meng het deeg goed en voeg na circa 5 minuten het stabipan-broodmeel, de suiker,  kruiden en de rest van het water toe. Kneed het deeg stevig door en laat het dertig minuten rijzen. Rol het deeg uit op een licht ingevet bakblik (evt. bekleed met bakpapier) en laat het nogmaals 30 minuten rijzen. Bereid intussen het beleg.

Was de paprika en basilicum. Meng de tomatensoep met 2 dl water, basilicum, tabasco en kruiden met de staafmixer goed door elkaar. Voeg de champignonsoep en nog 2 dl water toe en meng het geheel circa 2 minuten met de staafmixer. Verdeel het mengsel over het deeg.

Meng vervolgens de frumo naturel met 2 dl water en verdeel dit over de pizza. Snijd de gewassen paprika in kleine blokjes en verdeel dit ook over het deeg.
Bak de pizza in de oven in 40 tot 60 minuten gaar en verdeel hem in 25 gelijke delen.

Handig: de pizza kan ingevroren worden. Zo kunt u de pizzamaaltijden over meerdere dagen verdelen.

FRIS, FRUITIG & ZOET

 

Verse groene thee drank

Ingrediënten.
– 1 zakje theïnevrije groene thee
– water

Bereidingswijze.
Zet een kan groene thee en laat deze afkoelen. Plaats de thee vervolgens een uur in de koelkast. Heerlijk uitserveren met ijsblokjes, een tropisch rietje en een schijfje citroen.
——————————————-

Waterijs van papaya drank.

Ingrediënten.

– 1 theelepel papayadrank
– water

Bereidingswijze.
Meng de papayadrank met water en vries het in om uw eigen waterijs te maken.

Tip: er zijn speciale kunststof vormpjes te koop voor mooie waterijsjes.
——————————————-

Chocoladedromen (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 4 maatlepels muesli chocolade
– 1 ½ maatlepel sojazemelen
– ½ theelepel kaneel
– 1 theelepel peperkoekkruiden
– 1 theelepel vloeibare zoetstof

Bereidingswijze.
Alle ingrediënten met water mengen tot een stevig deeg. Maak er kleine koekjes van met behulp van twee eetlepels. Leg de koekjes op bakpapier en laat ze 50 minuten bakken in een oven van 160°C.
——————————————-

Chocoladekoekjes (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 4 maatlepels chocolademuesli
– 1½  maatlepel sojazemelen
– ½  theelepel kaneel
– 1 theelepel kruidkoekkruiden
– 1 theelepel vloeibare zoetstof

Bereidingswijze.
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakblik met bakpapier. Meng alle ingrediënten met koud water tot deeg en vorm met twee eetlepels vier koekjes. Leg de koekjes op het bakblik en bak ze in vijftig minuten gaar.
——————————————-

Frisse vruchtenmousse (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 6 dl water
– 4 maatlepels frappé vanille
– 1 maatlepel frumo – aardbei, framboos of naturel
– ½ afgestreken theelepel guar

Bereidingswijze.
Meng alle ingrediënten. Zeef het mengsel en serveer het – voor een feestelijk resultaat – uit de slagroomspuit.
——————————————-

Sinaasappel-kaneeldroom (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 2 maatlepels muesli orange
– 2 maatlepels frappé vanille
– 1 ½ maatlepel sojazemelen
– 4 druppels sinaasappelaroma
– 4 druppels citroenaroma
– 4 druppels vanillearoma
– 1 theelepel vloeibare zoetstof
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze.
Meng alle ingrediënten met water tot een stevig deeg. Vorm er kleine koekjes van met behulp van twee eetlepels. Leg de koekjes op bakpapier en bak ze 50 minuten in een oven van 160°C.
——————————————-

Sinaasappelmakronen (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 2 maatlepels muesli orange
– 2 maatlepels frappé vanille
– 1 ½ maatlepel sojazemelen
– 4 druppels amandelaroma
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze.
Meng alle ingrediënten met water tot een stevig deeg. Vorm er kleine koekjes van met behulp van twee eetlepels. Leg de koekjes op bakpapier en bak ze 30 tot 50 minuten in een oven van 160°C.
——————————————-

Vanillecrêpe (2 maaltijden)

Ingrediënten.
– 2 maatlepels frappé vanille
– 1 theelepel sojazemelen
– 100 gram seizoensfruit

Bereidingswijze.
Meng de frappé en zemelen met een beetje koud water tot deeg. Verdeel het deeg in tweeën. Rol eerst de ene helft deeg uit tussen 2 velletjes bakpapier. Neem 1 velletje weg en leg het deeg in een pan met antiaanbaklaag. Haal daarna ook het tweede velletje bakpapier weg en bak de crêpe aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit met de andere helft van het deeg. Maak een heerlijke vulling: pureer het seizoensfruit of maak er een vruchtensalade van.
——————————————-

Wortelcakejes (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 2 maatlepels muesli orange
– 2 maatlepels frappé vanille
– 1 maatlepel sojazemelen
– 1 eetlepel gedroogde wortels
– ½ theelepel vloeibare zoetstof
– ½ theelepel kaneel
– 2 druppels citroenaroma
– 4 druppels sinaasappelaroma

Bereidingswijze.
Alle ingrediënten met water mengen tot een stevig deeg. Maak er kleine koekjes van met behulp van twee eetlepels. Leg de koekjes op bakpapier en laat ze 30 tot 50 minuten bakken in een oven van 160°C.

In Nederland wordt het EPD-3 programma sinds
2001 aangeboden. De producten komen uit Zwitserland

Bekijk de officiële website

Meer weten over het EPD-3 voedingsprogramma?
U kunt het EPD-3 informatieboekje downloaden als PDF.

Download EPD-3 instructie boekje

Hoe wordt u begeleid?

Onze orthomoleculaire voedingsdeskundige spreekt alles met u door, beantwoord uw vragen stelt een startpakket met u samen.
Zodra u de producten heeft ontvangen kunt u beginnen met het voedingsprogramma.

Tussentijdse begeleiding vindt plaats middels een telefonisch consult of via e-mail.
Belangrijk is dat u eventuele problemen en vragen direct bespreekt. Alleen zo kunt u optimaal begeleid worden tijdens uw traject.

 

Het Na-traject

Als u uw doel hebt bereikt start u met het na-traject.
Middels een opbouw schema / de stabilisatiefase, gaat u terug naar een persoonlijk voedingsadvies met een voorbeelddagmenu dat is afgestemd op uw BMR (= basaal-metabolisme oftewel rust-stofwisseling) zodat u de rest van uw leven kunt genieten van heerlijk eten, een gezond en vitaal lichaam en een gezond gewicht.

Kinderen en EPD-3.

Het EPD-3 voedingsprogramma kan ook goed worden ingezet bij kinderen van 10 jaar of ouder die moeite hebben met afvallen of neigen naar overgewicht.
Het vervangen van enkele maaltijden per dag door EPD-3 voeding (bijvoorbeeld het ontbijt en de gebruikelijke tussendoortjes) kan er al voor zorgen dat uw kind aanzienlijk minder calorieën binnen krijgt op een dag, waardoor het gewicht verliest.Maak altijd eerst een afspraak met de EPD-3 therapeut voor een Intakegesprek en uitvoerig onderzoek alvorens u EPD-3 producten bij uw kind gaat inzetten. Alleen op deze manier kunt u met een gedegen advies aan de slag.

AFSPRAAK MAKEN

Boek gelijk online een afspraak voor één van onze behandelingen

ONLINE AFSPRAAK MAKEN