Beenvaatjes

Ontsierende adertjes op de benen kunnen wij behandelen met de Nd Yag longpulse laser.
Deze laser is periodiek in onze kliniek aanwezig.
Kijk in de online agenda in welke periodes u deze behandeling kunt inboeken.

Wat zijn oppervlakkige beenvaatjes.

Oppervlakkige beenvaatjes zijn vaak rood, paars of blauw van kleur en zien er uit als fijnevaatjes met een dikte variërend van 1 tot 2 millimeter, welke heel ondiep in de huid liggen. De beenvaatjes zorgen voor een vlekkerig, oneffen en ontsierend gezicht.

Oppervlakkige beenvaatjes, ook wel berkentakjes/besenreiser genoemd, ontstaan doordat de vaatwand in de been verslapt. De oppervlakkige beenvaatjes komen vaak op de onderbenen en aan de binnenzijde van de enkels voor. De vaatjes zijn vaak rood, blauw of paars van kleur en bevinden zich in groepjes. Door de kleur en omdat ze zich in groepjes bevinden worden deze vaatjes vaak aangezien voor een blauwe plek. Beenvaatjes kunnen medisch gezien geen klachten geven, maar cosmetisch gezien worden ze vaak als ontsierend.

Beenvaatjes-259x175

Rode beenvaten zijn oppervlakkig gelegen in de huid en te herkennen aan de roodpaarse kleur en kronkelige vormen. De diepe beenvaten zijn vaak paarsblauw van kleur. Deze beenvaten zijn vaak gelokaliseerd op de achterkant van de onder- en bovenbenen. Met de Nd:Yag 1064nm behandelen wij  zowel rode als paarsblauwe beenvaten.

 

Komen mijn vaatjes in aanmerking?

Een laserbehandeling wordt succesvol toegepast bij:
» Oppervlakkige rode beenvaatjes
» Middeldiepe paarse beenvaatjes
» De dieper gelegen blauwpaarse beenvaten

Wat is het verschil tussen beenvaatjes en spataderen

Soms worden beenvaatjes spataderen genoemd, maar spataderen zijn wel degelijk anders dan beenvaatjes. Spataderen ontstaan uit twee grote beenvaten: de Vena Sephena Magna (VSM) en de Vena Saphena Parva (VSP). Omdat spataderen uit grote beenvaten ontstaan die zich verwijden lijken spataderen meer op dikke kabels die over de benen heen lopen. Daarnaast kunnen spataderen in tegenstelling tot beenvaatjes wel lichamelijke klachten geven zoals een zwaar en vermoeid gevoel.

Intakegesprek en 1e behandeling Beenvaatjes

Voorafgaand aan een door u gewenste behandeling vindt een Intakegesprek plaats.
We zullen tijdens de intake ook een reële inschatting maken of de vaatjes door ons te behandelen zijn.
Desgewenst kan gelijk de eerste behandeling plaatsvinden.
De intake samen met de eerste behandeling duurt 60 – 75 minuten.
Tijdens deze intake wordt gekeken naar uw wensen en vragen.
Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties.

 

De behandeling.

Het behandelen van Beenvaatjes is vrijwel pijnloos. Er kan een beetje prikkelende hitte gevoelt worden. De laser werkt op basis van ‘selectieve fotothermolyse’.
Hoog geconcentreerd laserlicht wordt in een fractie van een seconde geabsorbeerd door de rode kleurstof in bloed en omgezet in warmte. Deze warmte verhit het bloedvat waardoor deze coaguleert (samenklontert), zonder het omliggende weefsel schade toe te brengen.

 

Na de behandeling.

U mag 3-4 weken geen zon op het behandelde gebied toelaten. Gaat u naar buiten met zonnig weer smeer dan met een sunblock (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie is namelijk aanwezig)!

 

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is niet vooraf vast te stellen en verschilt per persoon en indicatie maar ligt ergens tussen de 1-5 behandelingen

 

Bijwerkingen

Het verwijderen van vaatjes is een  veilige behandelmethode, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen.
In uitzonderlijke gevallen kan er hyperpigmentatie (bij donkere huid kleurt het behandelde gebied wat donker) of hypopigmentatie ( het behandelde gebied blijft wat lichter) optreden. Meestal verdwijnt dit na een aantal maanden vanzelf.

Prijzen Beenvaatjes 

 

Te behandelen zone Prijs
1-3 beenvaatjes verwijderen €   85.00
Enkele beenvaatjes (15 minuten) € 125.00
Meerdere beenvaatjes (30 minuten) € 170.00
Grote zone beenvaatjes (45 minuten) € 200.00

AFSPRAAK MAKEN

Boek gelijk online een afspraak voor één van onze behandelingen

ONLINE AFSPRAAK MAKEN