PicoStar Huidverbetering / Picopeel

Picolaser Huidverbetering (fractioneel)

De PicoStar laserbehandeling is een effectieve methode die helpt om acne littekentjes, pigment- en ouderdomsvlekken te verwijderen. Ook is de laser effectief op Melasma, grove poriën & algehele huidverbetering.

De snelheid van de laser (pico-seconde) bepaalt hoe effectief de laser is. Bij een snelle laser, zoals de PicoStar zit er veel een kortere periode tussen de laserpulsen dan bij een Nd Yag laser (nano-seconde laser). Er worden dus veel meer laserpulsen gegeven per seconde.

Met de enorme snelheid en exactheid dringt de PicoStar door tot voorbij het huidoppervlak en veroorzaakt kleine micro-explosies, die kleine belletjes produceren. Deze worden door het zelfherstellend vermogen van de huid, gedurende het hestelproces aangevuld met collageen.
Dit geeft de stevigheid aan de huid.
Bij pigment(vlekken) richt de laser zich op Melanine (de kleurstof die de pigmentvlekken veroorzaakt). De laser laat de pigmentvlekken in hele kleine deeltje uit elkaar spatten waarna het lichaam het overtollige pigment kan afvoeren via de huid of het lymfesysteem.

Veel cliënten zijn bang voor de bijwerkingen van traditionele laserbehandelingen. Bij de PicoStar  laser is de hersteltijd vele malen korter en veel minder heftig dan bij een traditionele (CO2 of Nd Yag) laser behandeling.

Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Resultaten na laserbehandelingen worden geleidelijk gevormd, na de laserbehandeling kan de huid roze blijven terwijl deze geneest. Nadat het genezingsproces is voltooid, zal een onmiddellijk verschil in huidkwaliteit en uiterlijk worden waargenomen. De huidverbeterende resultaten van de PicoStar laser zullen tot en met 6 maanden na een behandelingenkuur nog doorwerken.
Het behaalde eindresultaat houdt gemiddeld 18 maanden aan. Daarom adviseren wij om 1-2x per jaar een onderhoudsbehandeling te komen doen na afloop van uw kuur.

Is de behandeling pijnlijk?

Algemeen gezien ervaart men de behandeling als goed te doen. Dit verschilt echter wel per persoon en indicatie. Voorafgaand aan de behandeling wordt de te behandelen regio goed gekoeld. De meeste cliënten beschrijven de behandeling als ‘tintelend’ en ‘prikkelend warm.

Behandel interval

Huidverbetering
De Picolaser huidverbeterende behandelingen kunnen als losse behandeling worden uitgevoerd maar ons advies voor huidverbetering is een kuur van 4-6 behandelingen met een interval van 3-4 weken. De aanmaak van collageen en elastine is een proces dat langzaam op gang komt na een behandeling. De eerste voorzichtige resultaten na een behandeling zijn veelal pas waar te nemen na ongeveer 6 weken. Na een kuur werkt dit proces nog ongeveer 6 maanden door alvorens het defintieve eindresultaat behaald is.
Melasma
In het geval van Melasma zijn er ook meerdere behandelingen nodig en worden pigmentremmende en oplichtende producten geadviseerd voor thuisgebruik.
Pigmentvlekken
Losse pigmentvlekken, ouderdomsvlekken of zonnevlekken zijn vaak in 1-2 behandelingen verdwenen.

Intakegesprek en eerste behandeling met Laser

Voorafgaand aan een door u gewenste behandeling vindt een uitgebreid Intakegesprek plaats.
Na deze intake kan desgewenst gelijk de eerste behandeling plaatsvinden.
De intake samen met de eerste behandeling voor PicoStar huidverbetering duurt 30 – 60 minuten. Tijdens deze intake wordt gekeken naar uw gezondheid, wensen, vragen en de indicatie.
Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties.

Voorzorgsmaatregelen

Vanaf 3-4 weken voor de behandeling niet in de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes gebruiken.
De week voor de behandeling niet scrubben en geen microdermabrasie of soortgelijke peeling toepassen.
Het is belangrijk dat uw huid ongeveer de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling.
Draag geen make-up (gezichtsbehandeling), of bodylotion.

Tijdens de Laser behandeling

Na het reinigen van de huid en het beschermen van de ogen worden er met de laser, laserpulsen afgeschoten het te behandelen huidoppervlakte. Tijdens en na de behandeling kan er lichte roodheid en wat lichte zwelling optreden.
Dit neemt in de uren en dag na de behandeling langzaam af.

U draagt tijdens de behandeling een speciale Laserbril om uw ogen tegen het laserlicht te beschermen.  De behandelingen zijn over het algemeen iets onplezierig maar heel goed te doen. Men kan een lichte tinteling of prikkeling op de huid ervare en de warmte van de laserstraal. De behandeltijd is afhankelijk van het te behandelen oppervlakte. Gedurende een paar uur na de behandeling kan er een zonnebrand gevoel in de huid aanwezig zijn. U mag koelen met een coldpack.

Na de Laser behandeling

U mag 3-4 weken geen zon op het behandelde gebied toelaten. Gaat u naar buiten met zonnig weer smeer dan met een sunblock (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie is namelijk aanwezig)!

Aantal behandelingen

Er zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig om de huid langdurig te verbeteren.