Peelings

Peelings zijn medisch of cosmetische gecontroleerde behandelingen die gebaseerd is op het geheel of gedeeltelijk verwijderen van de bovenste huidlaag van onze huid, wat leidt tot zichtbare verbetering in het uiterlijk. De celgroei van in de huid wordt door een peeling verhoogd, zodat nieuwe, gezonde cellen worden aangemaakt die de huid mooier, gladder en egaler van teint maken.

Dermasence peelings: verdraagzaam en bijzonder effectief

De huidpeelings van DermaSence zitten boordevol werkzame stoffen van veelal natuurlijke oorsprong. De innovatieve formules worden gekenmerkt door een hoge mate van tolerantie. Ze  zijn dan ook uitermate geschikt voor uiteenlopende huidaandoeningen. De peelings bevatten salicylzuur dat dankzij de exfoliërend (afschilferende) werking oude en beschadigde huidlagen verwijdert. Hierdoor is de huid na een peeling weer veel beter in staat om voedingsstoffen op te nemen. Tevens wordt de huid tijdens een peelings sessie gezuiverd en geëgaliseerd en voelt daarna veel zachter aan
Ook bevatten de peelings Glycolzuur wat er voor zorgt dat de collageenproductie vanuit de onderste huidlaag wordt stimuleert en zo voor een vollere huid zorgt. Ook glycolzuur werkt exfoliërend en beschikt daarnaast over vochtbindende en antibacteriële eigenschappen. Hierdoor is de huid na een peeling weer veel beter in staat om haar eigen vocht vast te houden en is dan ook beter gehydrateerd.

Is uw gezichtshuid uit balans?

Onze huid vormt een barrière tegen schadelijke invloeden van buitenaf en krijgt in het dagelijks leven veel te verduren. Het is dan ook niet vreemd dat met name de gezichtshuid, blootgesteld aan weer en wind, uitgeput kan raken en haar natuurlijke balans verliest. Dit vertaalt zich in een doffe of grauwe teint, ouderdomsverschijnselen in de vorm van verminderde spankracht en weerbaarheid maar ook tal van specifieke huidaandoeningen die hier het gevolg van zijn. Met name in het gelaat worden dergelijke onregelmatigheden van de huid als storend ervaren en is het fijn te weten dat je er in de meeste gevallen wel degelijk iets aan kunt doen!

Indicaties voor een Dermasence peeling (kuur).

 • Acne
 • Grove huidstructuur of poriën
 • Kleine littekentjes
 • Rokershuid
 • Rosacea
 • Beginnende en gevorderde huidveroudering
 • Zonneschade
 • Pigmentatie

Voor de Peeling-behandeling.

Vooraf overlegt de huidtherapeut met u welke peeling het meest geschikt is en vertelt wat het doel is van de gekozen peeling en welke huidreactie u kunt verwachten. Veelal wordt er gestart met een kuur van 2-6 behandelingen om de 7-14 dagen. Echter dit verschilt wel per peeling soort en merk. Ook hangt het de keuze voor een bepaalde peeling af van de indicatie waarop behandeld wordt.

Intakegesprek voor een Peeling-kuur
Overweegt u een kuur om uw huidproblemen op te lossen?
Boek dan altijd eerst een gratie Intake & adviesgesprek in. Tijdens dit gesprek wordt alles uitvoerig uitgelegd en met u besproken.

De behandeling.

Vooraf aan de behandeling wordt de huid gereinigd en voorbereid op de peeling. Na het aanbrengen zal de peeling een paar minuten warm/branderig aanvoelen. Bij het verwijderen van de peeling is dit gevoel binnen een half uur verdwenen. Na het verwijderen van de peeling kan de huid roodheid vertonen en soms een lichte zwelling, wat binnen enkele uren weer bijtrekt.

Na de behandeling.

 • Het is zeer raadzaam om tijdens de gehele kuur uw gezicht met minimaal SPF30 in te smeren. Zo voorkomt u de kans op pigmentvlekken. Wij hebben in de kliniek prima producten speciaal voor het gezicht.
 • Twee tot vier dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen en lichte egale roodheid vertonen.
 • Probeer niet aan eventuele schilfertjes of korstjes te `pulken’.
 • Roken vertraagt het wondgenezingsproces, waardoor het langer duurt voordat de huid of korstvorming geneest.
 • De eerste dagen na een peeling behandeling niet in een warm (stoom)bad, zwembad of de sauna.