Last van haaruitval?

Haarverlies of dunner wordend haar wordt door de meeste mensen als vervelend, zorgelijk of frustrerend ervaren. Het overkomt zowel mannen als vrouwen, maar bij mannen wordt het ‘gewoner’ gevonden dan bij vrouwen. Toch hebben veel vrouwen er ook mee te maken, en ze hebben er over het algemeen nog meer moeite mee dan mannen.

XL Hair® en de werkzame bestanddelen

XL Hair bestaat uit Hyaluronzuur, vitaminen, groeifactoren (FGF) en een biorevitalisatie complex. Deze combinatie van werkstoffen zorgt ervoor dat de haarzakjes die onvoldoende voedingsstoffen hebben, worden gevoed en opnieuw worden geactiveerd. Met de moderne U225 Meso-injector wordt hyaluronzuur, samen met een mix van vitamines en mineralen in de hoofdhuid geïnjecteerd.

Dunner wordend haar wordt hiermee aangepakt. Het resultaat is dikker en steviger haar. Om de XL Hair behandeling uit te voeren moeten er haarzakjes aanwezig zijn in de hoofdhuid.
De injectie van de voedingsstoffen gebeurt namelijk in de haarzakjes.
Het uitvoeren van deze behandeling op plekken waar geen haar meer zit is niet mogelijk.
Daar is een transplantatie voor nodig. De XL Hair behandeling leidt niet tot het ontstaan van nieuwe haarzakjes, maar tot het opnieuw activeren van een gezonde haargroei in de bestaande haarzakjes.

XL Hair Skin Medic

Behandel indicaties XL Hair®

  • Beginnende haaruitval
  • Dunner wordend haar
  • stimuleren van de haargroei
  • Verbeteren van de kwaliteit van het haar
  • Alopecia Androgenetica (mannelijk type kaalheid)

Is XL Hair® geschikt voor mij?

Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval (medische naam: alopecia).
Alopecia androgenetica (ook wel bekend als mannelijke kaalheid) en Alopecia areata (genetische vorm, komt vooral bij vrouwen en kinderen voor) zijn voorbeelden van alopecia waarbij de haarzakjes (follikels) nog niet verlittekend zijn.
Bij deze vormen van alopecia heeft XL Hair® de grootste succeskansen – zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn en er geen duidelijke andere oorzaken voor de haaruitval zijn, zoals onderliggend lijden of medicijngebruik.

De behandelaar (meestal een arts of huidtherapeut) stelt de diagnose en bepaalt of u een geschikte kandidaat bent. In de volgende gevallen bent u (nog) niet toe aan een behandeling met XL Hair®:

  • Als u allergisch bent voor een van de bestanddelen.
  • Bij wondjes, een huidziekte of een infectie hebt, bijvoorbeeld een koortslip (herpesinfectie) of een streptokokkeninfectie.
  • Indien u een verlittekende vorm van alopecia hebt.

Overleg tijdens de intake goed met de behandelaar als u behandeld wordt met immunosuppressiva of corticosteroïden, of wanneer u een auto-immuunziekte, diabetes type 1, acute reumatoïde artritis, aanhoudende angina pectoris of endocarditis hebt.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wij raden aan om een kuur te volgen die 6 of 8 weken duurt.
Voor mannen bestaat de kuur uit 6 wekelijkse behandelingen.
Voor vrouwen bestaat de kuur uit 8 wekelijkse behandelingen.

Intake + 1e behandeling

Tijdens een intakeconsult wordt een diagnose gesteld en bepaald of u een geschikte kandidaat bent voor behandeling met XL Hair®. Het behandelplan en de verwachtingen worden besproken,  Om het maximale uit de behandelingen te halen, is het belangrijk dat het behandelplan strikt opgevolgd wordt en de kuur volledig wordt afmaakt.
Het gebruiken van de voorgeschreven producten thuis is in dit traject van essentieel belang.

 

De dag van de behandeling

Op de dag van, of de avond voor de behandeling wast u uw haar van tevoren met Scalpfit shampoo.
Na de behandeling mag u die dag het haar niet meer wassen en ook geen haarproducten gebruiken. De dag na de behandeling mag dit wel weer). Tijdens de behandeling zit u een comfortabele behandelstoel. Het inbrengen van de werkstof voelt als een lichte druk, tinteling of prikkeling. De behandeling zelf duurt 15-20  minuten.

 

Na de behandeling (herstelperiode)

Uw haar kan na de behandeling wat vochtig zijn en uw hoofdhuid kan wat tintelen. Verder zult u niet veel merken.
U mag die dag niets met het haar doen (niet wassen en niks erin doen). De dag daarna mag dit wel weer, met de Revitalix shampoo. Gedurende het behandeltraject en de maanden na het behandeltraject gebruikt u de voorgeschreven producten.

 

Belangrijk om vooraf rekening mee te houden

Resultaat van de behandelingen vraagt geduld. Verwacht geen wonderen qua tempo. De meeste mensen ervaren na 3 à 5 behandelingen dat hun haar minder meer uitvalt. Na 6-9 weken zijn er vaak wat witte- of donshaartjes zichtbaar (een goed teken!).
Pas na 6 maanden kan er echt goed en objectief geëvalueerd worden hoeveel nieuwe haargroei er daadwerkelijk is ontstaan. De levenscyclus van een haarfollikel is 3 maanden en het kost tijd voordat nieuw geproduceerde haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.