Recepten fase 3 – Stabilisatie fase

FRAPPE, MOUSSE & COMPOT

Compote van aardbei en rabarber (2 porties)

Ingrediënten
– 200 gram rabarber
– 200 gram aardbeien
– 1 á 2 eetlepels acaciahoning
– ½ citroen
– 2 muntbladeren voor de garnituur

Bereidingswijze
Rasp de schil van de citroen. Schil de rabarber en snij deze in kleine
stukken. Kook de rabarber, samen met de honing, de citroenschil en een
beetje water tot het zacht is. Snijd de gewassen aardbeien in kleine
stukken en roer ze door de rabarbercompote. Gebruik honing om de
compote wat zoeter te maken. Garneer het gerecht met muntbladeren.

Tip: bij de zoete gerechten kan een toefje slagroom worden geserveerd, gegarneerd met een beetje vanillesuiker.

—————————————

Sinaasappelmousse (2 porties)

Ingrediënten
– 2 eierdooiers
– 1 á 2 eetlepels acaciahoning
– 200 gram biologische, volle kwark
– 1 sinaasappel: de geraspte schil en het sap
– 1 eetlepel Contreau of Grand Marnier

Bereidingswijze
Sla de eierdooiers en de honing samen met de 1 eetlepel water tot een dikke, heldere crème. Voeg de kwark toe, daarna de geraspte sinaasappelschil en de drank. Als het niet zoet genoeg is, voeg dan nog wat honing toe. Zet de mousse 1 dag in de koelkast.

—————————————

Zoete vruchtenfrappé (2 porties)

Ingrediënten
– 1 banaan, geschild en in plakjes
– 100 gram rijp fruit
– 1 kleine eetlepel honing
– 1 dl water
– 1 kleine eetlepel amandelpuree of 1 eetlepel kwark

Bereidingswijze
Doe het water en de kwark of amandelpuree in een blender en daar bovenop het fruit. Mix het geheel goed door.

—————————————

GEZOND, LEKKER EN VOL KLEUR

Ontbijt met fruitige mueslimix

Ingrediënten
– 2 á 4 maatlepels muesli – naturel, aardbei, orange of chocola
– 1 bakje natuurlijke yoghurt
– circa 150 gram vruchten naar keuze

Bereidingswijze
Maak het fruit schoon en snij het in kleine stukjes. Roer de muesli en het
fruit door de yoghurt.
——————————————-

Luchtige vruchtenkwark

Ingrediënten
– 250 gram kwark
– 150 gram aardbeien, frambozen, bramen (vers of uit de diepvries)
– 1 dl koolzuurhoudend mineraalwater
– ½ banaan

Bereidingswijze
Snijd de banaan in partjes en doe die samen met de gewassen aardbeien, frambozen en bramen in de yoghurt. Voeg eventueel een klein beetje honing toe. Roer het mineraalwater door de kwark.

——————————————-

Muesli met aardbei

Ingrediënten
– 4 á 6 eetlepels volkorenvlokken
– 2 eetlepels sojazemelen
– 1 eetlepels gehakte noten
– 180 gram natuurlijke yoghurt
– 150 gram aardbeien, frambozen, bramen (vers, of uit de diepvries)

Bereidingswijze
Roer de volkorenvlokken, sojazemelen en noten door de yoghurt. Voeg daarna de gewassen aardbeien, frambozen en bramen toe. Voeg eventueel een klein beetje honing toe.

——————————————-

Ontbijt met kalkoenfilet

Ingrediënten
– 2 sneetjes brood
– 1 theelepel boter
– 3 plakken kalkoenfilet
– 1 slablad of een paar komkommerschijfjes

Of

– 2 sneetjes brood
– 1 theelepel boter
– 30 gram Bündnerfleisch

Bereidingswijze
Beleg het brood met alle ingrediënten, en breng op smaak met peper en zout.

——————————————-

Stabipanbrood

Ingrediënten
– Stabipanbroodmeel
– eventueel olijven, gedroogde tomaten of noten

Bereidingswijze
Bak deze speciale broodmix volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking. Door het Stabipanbroodmeel kunnen naar wens olijven,
gedroogde tomaten of noten gemengd worden. Heel lekker, ook om mee te
nemen naar het werk!

——————————————-

Eenvoudig ontbijt

Ingrediënten
– 2 sneetjes brood
– 150 gram hüttenkäse
– 1 tomaat
– komkommerschijfjes
– peterselie of bieslook naar smaak

Of

– 2 sneetjes brood
– ½ eetlepel olijfolie
– 1 tomaat
– 2 plakjes mozzarella
– basilicum of oregano naar smaak

Bereidingswijze
Was en snij de groente en kruiden. Beleg het brood met alle ingrediënten, en breng op smaak met peper en zout.

——————————————-

FRIS, FRUITIG & ZOET

 

Verse groene thee drank

Ingrediënten.
– 1 zakje theïnevrije groene thee
– water

Bereidingswijze.
Zet een kan groene thee en laat deze afkoelen. Plaats de thee vervolgens een uur in de koelkast. Heerlijk uitserveren met ijsblokjes, een tropisch rietje en een schijfje citroen.
——————————————-

Waterijs van papaya drank.

Ingrediënten.

– 1 theelepel papayadrank
– water

Bereidingswijze.
Meng de papayadrank met water en vries het in om uw eigen waterijs te maken.

Tip: er zijn speciale kunststof vormpjes te koop voor mooie waterijsjes.
——————————————-

Chocoladedromen (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 4 maatlepels muesli chocolade
– 1 ½ maatlepel sojazemelen
– ½ theelepel kaneel
– 1 theelepel peperkoekkruiden
– 1 theelepel vloeibare zoetstof

Bereidingswijze.
Alle ingrediënten met water mengen tot een stevig deeg. Maak er kleine koekjes van met behulp van twee eetlepels. Leg de koekjes op bakpapier en laat ze 50 minuten bakken in een oven van 160°C.
——————————————-

Chocoladekoekjes (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 4 maatlepels chocolademuesli
– 1½  maatlepel sojazemelen
– ½  theelepel kaneel
– 1 theelepel kruidkoekkruiden
– 1 theelepel vloeibare zoetstof

Bereidingswijze.
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakblik met bakpapier. Meng alle ingrediënten met koud water tot deeg en vorm met twee eetlepels vier koekjes. Leg de koekjes op het bakblik en bak ze in vijftig minuten gaar.
——————————————-

Frisse vruchtenmousse (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 6 dl water
– 4 maatlepels frappé vanille
– 1 maatlepel frumo – aardbei, framboos of naturel
– ½ afgestreken theelepel guar

Bereidingswijze.
Meng alle ingrediënten. Zeef het mengsel en serveer het – voor een feestelijk resultaat – uit de slagroomspuit.
——————————————-

Sinaasappel-kaneeldroom (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 2 maatlepels muesli orange
– 2 maatlepels frappé vanille
– 1 ½ maatlepel sojazemelen
– 4 druppels sinaasappelaroma
– 4 druppels citroenaroma
– 4 druppels vanillearoma
– 1 theelepel vloeibare zoetstof
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze.
Meng alle ingrediënten met water tot een stevig deeg. Vorm er kleine koekjes van met behulp van twee eetlepels. Leg de koekjes op bakpapier en bak ze 50 minuten in een oven van 160°C.
——————————————-

Sinaasappelmakronen (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 2 maatlepels muesli orange
– 2 maatlepels frappé vanille
– 1 ½ maatlepel sojazemelen
– 4 druppels amandelaroma
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze.
Meng alle ingrediënten met water tot een stevig deeg. Vorm er kleine koekjes van met behulp van twee eetlepels. Leg de koekjes op bakpapier en bak ze 30 tot 50 minuten in een oven van 160°C.
——————————————-

Vanillecrêpe (2 maaltijden)

Ingrediënten.
– 2 maatlepels frappé vanille
– 1 theelepel sojazemelen
– 100 gram seizoensfruit

Bereidingswijze.
Meng de frappé en zemelen met een beetje koud water tot deeg. Verdeel het deeg in tweeën. Rol eerst de ene helft deeg uit tussen 2 velletjes bakpapier. Neem 1 velletje weg en leg het deeg in een pan met antiaanbaklaag. Haal daarna ook het tweede velletje bakpapier weg en bak de crêpe aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit met de andere helft van het deeg. Maak een heerlijke vulling: pureer het seizoensfruit of maak er een vruchtensalade van.
——————————————-

Wortelcakejes (4 maaltijden)

Ingrediënten.
– 2 maatlepels muesli orange
– 2 maatlepels frappé vanille
– 1 maatlepel sojazemelen
– 1 eetlepel gedroogde wortels
– ½ theelepel vloeibare zoetstof
– ½ theelepel kaneel
– 2 druppels citroenaroma
– 4 druppels sinaasappelaroma

Bereidingswijze.
Alle ingrediënten met water mengen tot een stevig deeg. Maak er kleine koekjes van met behulp van twee eetlepels. Leg de koekjes op bakpapier en laat ze 30 tot 50 minuten bakken in een oven van 160°C.

In Nederland wordt het EPD-3 programma sinds
2001 aangeboden. De producten komen uit Zwitserland

Bekijk de officiële website

Meer weten over het EPD-3 voedingsprogramma?
U kunt het EPD-3 informatieboekje downloaden als PDF.

DOWNLOAD DE EPD3 BROCHURE

Hoe wordt u begeleid?

Onze orthomoleculaire voedingsdeskundige spreekt alles met u door, beantwoord uw vragen stelt een startpakket met u samen.
Zodra u de producten heeft ontvangen kunt u beginnen met het voedingsprogramma.

Tussentijdse begeleiding vindt plaats middels een telefonisch consult of via e-mail.
Belangrijk is dat u eventuele problemen en vragen direct bespreekt. Alleen zo kunt u optimaal begeleid worden tijdens uw traject.

 

Het Na-traject

Als u uw doel hebt bereikt start u met het na-traject.
Middels een opbouw schema / de stabilisatiefase, gaat u terug naar een persoonlijk voedingsadvies met een voorbeelddagmenu dat is afgestemd op uw BMR (= basaal-metabolisme oftewel rust-stofwisseling) zodat u de rest van uw leven kunt genieten van heerlijk eten, een gezond en vitaal lichaam en een gezond gewicht.

Kinderen en EPD-3.

Het EPD-3 voedingsprogramma kan ook goed worden ingezet bij kinderen van 10 jaar of ouder die moeite hebben met afvallen of neigen naar overgewicht.
Het vervangen van enkele maaltijden per dag door EPD-3 voeding (bijvoorbeeld het ontbijt en de gebruikelijke tussendoortjes) kan er al voor zorgen dat uw kind aanzienlijk minder calorieën binnen krijgt op een dag, waardoor het gewicht verliest.Maak altijd eerst een afspraak met de EPD-3 therapeut voor een Intakegesprek en uitvoerig onderzoek alvorens u EPD-3 producten bij uw kind gaat inzetten. Alleen op deze manier kunt u met een gedegen advies aan de slag.