Donkere kringen onder de ogen is een van de meest gehoorde klachten die wij in de kliniek tegen komen. Donkere kringen is een van de meest heterogene huidafwijkingen die we kennen. Dat wil zeggen, er bestaan veel verschillende vormen van. Voordat u een behandeling ondergaat is het belangrijk dat de huid goed wordt onderzocht door een arts of huidtherapeut.

 Welke vormen donkere kringen zijn er?

    • De erfelijke vorm, die bekend staat als de familiaire periorbitale hyperpigmentatie (FPOH). Deze vorm is het moeilijkst te behandelen en komt het vaakst voor bij Surinaams/Hindoestaanse mensen.
    • De verworven vorm. De belangrijkst oorzaak hiervan is terugkerende ontstekingen en zwellingen onder ogen. We zien dit bijvoorbeeld bij hooikoorts en contactallergie voor cosmetica. Door frequent wrijven onder de huid wordt de huid daar donkerder. Deze vorm staat ook bekend als “post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH).
    • Verlies van bindweefselvolume in de ooghoeken waardoor er een diepe traangoot ontstaan. Deze vorm is zowel erfelijk als ook een uiting van huidveroudering.
    • Het dunner worden van de huid onder de ogen, waardoor de oppervlakkige bloedvaatjes zichtbaarder worden. Dit is te herkennen aan een blauwrode, soms paarse verkleuring onder de ogen.
    • Verslapping van de huid onder de ogen en daardoor wallenvorming. Ook deze vorm is zowel erfelijk bepaald als een gevolg van het ouder worden.
    • Een combinatie van bovengenoemde factoren.

Voorzorgsmaatregelen

  • De week voor de behandeling niet scrubben en geen microdermabrasie of soortgelijke peeling toepassen.
  • Vanaf 3-4 weken voor de behandeling niet in de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes gebruiken.
  • Het is belangrijk dat uw huid ongeveer de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling.
  • Draag geen make-up (gezichtsbehandeling)

 

Intakegesprek en eerste behandeling donkere kringen

Voorafgaand aan een door u gewenste behandeling vindt een Intakegesprek plaats.
Na deze intake kan desgewenst gelijk de eerste behandeling plaatsvinden. De intake samen met de eerste behandeling duurt 30 – 60 minuten. Tijdens deze intake wordt gekeken naar uw wensen en vragen.
Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties.

 

De behandeling 

Afhankelijk van de indicatie wordt een persoonlijk behandelplan op maat voor u gemaakt. U moet er van uit gaan dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Alle behandelingen die wij uitvoeren zijn veilig en duren vaak niet heel lang.
De huid kan na de behandeling rood en licht gezwollen zijn. Afhankelijk van de behandelmethode behandelen wij om de 2-6 weken.

 

Na de behandeling

U mag 3-4 weken geen zon op het behandelde gebied toelaten. Gaat u naar buiten met zonnig weer smeer dan met een SPF50 (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie is namelijk aanwezig)!
Wij verkopen hiervoor een speciale Factor50 Brush. Dit is een Factor in poedervorm met een kleurtje om uw behandelde vlekken te camoufleren en optimaal te beschermen.

 

Bijwerkingen

Voor het verminderen van verkleuringen onder de ogen werken wij met veilige behandelmethoden, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen. Deze worden voorafgaand aan de behandeling met u doorgesproken.