HIFU – High Intensity Focused Ultrasound

Wat is een HIFU behandeling

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound en is een behandeling op basis van geluidsgolven. De energie die vrijkomt tijdens deze behandeling zorgt ervoor dat er warmte in de diepere huidlagen ontstaat. Bij het herstelproces dat hierna optreedt wordt de collageenaanmaak gestimuleerd. De huid wordt door dit collageen krachtiger en steviger en krijgt zijn elasticiteit weer terug.
Het proces van collageenvorming neemt ongeveer 3-5 maanden in beslag, zodat de huid langzaamaan verstrakt. Het resultaat komt daarom op een natuurlijke wijze tot stand.
Uw omgeving zal opmerken dat u er jonger en frisser uitziet zonder dat dit kunstmatig overkomt.

Waar is HIFU voor geschikt

De behandeling werkt vooral erg mooi op contouren zoals de kaaklijn en de wangen, maar ook op een dubbele kin of voor het verstrakken van de bovenarmen. Er zijn 2-3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Waarom zou u voor een HIFU behandeling kiezen

HIFU is een makkelijk toe te passen behandelmethode en heeft nauwelijks een ‘downtime’. Het is daarom goed uit te voeren zonder dat het in uw omgeving opvalt dat u behandeld bent. Vooral voor mensen die liever geen fillers willen of die een facelift een stap te ver vinden is HIFU ideaal.
HIFU is uitermate geschikt om de ouder wordende huid te verstevigen. Door de HIFU behandeling kan de huid op een natuurlijke manier gelift en verstevigd worden.

Waar wordt HIFU voor ingezet?

  • Huidverjonging
  • Natural Facelift
  • Egaliseren van de huid
  • Verminderen van (Acne) littekens
  • Verhogen Collageen en Elastine productie

Intakegesprek en 1e behandeling met Hifu

Voorafgaand aan een Hifu behandeling vindt een Intakegesprek plaats.
Na deze intake kan gelijk de eerste behandeling plaatsvinden. De intake samen met de eerste behandeling duurt 45 – 75 minuten.
Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties.

De behandeling

De huidspecialist zal beginnen met het reinigen van het gezicht. Vervolgens worden op het te behandelen gebied lijnen van 3 centimeter gezet om het gebied in zones in te delen.
Er wordt een contactgel aangebracht waarna de behandeling begint.

De Hifu maakt hele kleine perforaties tot diep in de huid, zonder de huid zichtbaar te beschadigen. Afhankelijk van het doel van de behandeling wordt een gebied op  3 verschillende dieptes behandeld. De behandelingen zijn pijnloos, het enige dat u kunt voelen is een lichte tinteling op de huid. Na de behandeling is het behandelde gebied iets gezwollen. De eerste week kan dit zo blijven, al is het vaak voor derden niet echt waarneembaar.

In de maanden na de behandeling gaat uw huid de Collageen en Elastine productie opvoeren waardoor de huid gaat verstrakken en verstevigen. Dit is vaak ook voelbaar. Dit proces kan tot 8 maanden na de behandeling aanhouden. Behandelingen mogen 1x per 10 maanden worden uitgevoerd, aangezien uw huid zelf aan het werk wordt gezet en het uiteindelijke resultaat hiervan ook afhankelijk is.

Na de Hifu behandeling

De huid kan direct na de behandeling wat roodheid en lichte zwelling vertonen. Dit is een normale reactie, en kan 1 tot enkele dagen aanhouden. Vaak is dit voor derden niet eens waarneembaar.
Het behandelde gebied kan de eerste 1-2 weken wat gevoelig zijn als u het aanraakt. Dit is heel normaal en is het gevolg van de hittepuntjes die we hebben veroorzaakt in de diepere huidlagen.
Koelen is niet echt nodig maar als u het prettig vindt mag het wel.
De opperhuid is niet aangedaan maar het is altijd raadzaam om dagelijks een speciale SPF30 voor het gelaat aan te brengen, voor bescherming tegen vroegtijdige veroudering.
U kunt uw bezigheden direct hervatten, maar ontzie de huid na de behandeling de eerste twee dagen; ga niet zwemmen of naar de sauna.

Aantal behandelingen

De behandeling voeren wij normaliter 1-3 keer uit met tussenpozen van 2-4 maanden.
Het eindresultaat hangt mede samen met de productiviteit van uw onderhuids weefsel, en zal 2-4 jaar aanhouden. Tijdens het intake gesprek zullen wij u hierover uitvoering adviseren en informeren.