Benebellum Peeling – hyperpigmentatie & Melasma

De Benebellum®-lijn van SkinTech is een wetenschappelijk onderbouwde behandeling welke specifiek gericht is op het behandelen van pigmentstoornissen. 

Wat is hyperpigmentatie.

Op het moment dat de huid overmatig pigment aanmaakt, spreken we van hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie komt het meest voor bij vrouwen met een (licht) getinte huid (huidtypes 3-6). Uit onderzoek blijken verschillende risicofactoren een rol te spelen bij het ontstaan van hyperpigmentatie, bijvoorbeeld genetische aanleg, zonlicht, geslacht, leeftijd, hormonen, zwangerschap, schildklierafwijkingen, medicatie en cosmetische producten.

Als de hyperpigmentatie een hormonale oorzaak heeft, wordt het melasma genoemd (ook wel bekend als ‘zwangerschapsmasker’). Melasma kenmerkt zich door donkere, onregelmatig gevormde vlekken op wang, neus, bovenlip en/of voorhoofd. Hyperpigmentatie of melasma kunnen oppervlakkig zijn (epidermaal) of dieper in de huid liggen (dermaal), of een combinatie van beide zijn.

De meest voorkomende vorm van hyperpigmentatie is de epidermale (oppervlakkige) vorm, waarbij het pigment (melanine) is verspreid over de epidermis. Bij dit type hyperpigmentatie is een oppervlakkige behandeling met een AHA-peeling (Lumpeel Cosmo) meestal al effectief. Heb je een gemengde of dermale (diepliggende) vorm van hyperpigmentatie, dan zal een wat intensievere behandeling met een TCA-peeling (Lumpeel) gewenst zijn.

Wat is de oorzaak van hyperpigmentatie.

De onderliggende oorzaak van hyperpigmentatie is een overmatige activiteit van de melanocyten (de pigmentvormende cellen). Deze overactiviteit kan verschillende oorzaken hebben:

 • Melanocyten krijgen een signaal om grote hoeveelheden melanine (kleurstof) te maken.
 • Afbraak van collageen in de huid.
 • Afwijkingen in de huidbarrière.
 • Oxidatieve stress (een teveel aan vrije radicalen).
 • Zonlicht (UVA en UVB).
 • HEV-licht (High Energy Visible), oftwel ‘blue light’ (licht van beeldschermen).

Hoe ziet een behandelplan eruit?

Een behandelplan met Benebellum® wordt afgestemd op een aantal persoonlijke factoren, zoals welk type huid je hebt, de dikte van je huid en of het pigment oppervlakkig of diep in je huid ligt. Producten voor (8 weken) thuisgebruik die deel uitmaken van dit behandelplan zijn:

– een Lightening Cleanser Foam (Tx Foam)
– een hooggeconcentreerd Vitamine C-serum 18% (Lumina)
– een beschermde dagcrème met actieve ingrediënten en SPF 30 of 50 (Fulgora 30/50)
– een voedende nachtcrème met actieve ingrediënten (Lumina Vit A+E)

Daarnaast zal de huidspecialist periodiek professionele behandelingen uitvoeren.
Een chemische peeling en toediening van een oplossing met tranexaminezuur (door middel van microneedling) maken hier deel van uit.

Chemische peelings verwijderen dode huidcellen en zorgen voor een gecontroleerde vernietiging van epidermis en/of dermis om deze te stimuleren en vernieuwing van huidcellen te bevorderen. Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.

Intake + 1e behandeling.

Tijdens de intake kijken wij goed met u naar de indicaties voor een peeling-kuur.
Met een huidanalyse apparaat maken we foto’s van de oppervlakkige en diepere huidlaag om een goede uitgangpositie te kunnen bepalen en u een goed advies te kunnen geven voor wat betreft de meest geschikte behandelingen.

Ook wordt er besproken wat u kunt verwachten in periode na een peeling en wat u wel en niet mag doen (de nazorg). Tevens krijgt u bij een kuur een set met huidproducten mee om, volgens een protocol, de huid optimaal te verzorgen en ondersteunen.

 

De behandeling.

De behandeling start met een reiniging van de huid. Vervolgens wordt uw huid afgetekend in symmetrische vlakken. U krijgt van ons een koeler in uw hand zodat u, wanneer u ongemak voelt, zelf uw huid kunt koelen. De TCA wordt aangebracht met 2 wattenstaafjes. Het hangt van de reactie van uw huid af hoeveel lagen TCA er per behandeling worden toegepast. Het maximum is 3 lagen. De peeling kan op de huid blijven en hoeft niet te worden geneutraliseerd. Om de huid te kalmeren wordt de behandeling afgerond met een post peel masker van SkinTech, om de huid te kalmeren.

 

Voorzorgsmaatregelen.

 • Vanaf 4 weken voorafgaand aan de behandeling moeten zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten worden vermeden.
 • U dient vooraf dagelijks een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50.
  Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht.
 • U mag 2 weken vooraf geen andere behandeling laten uitvoeren aan het te behandelen gebied. Denk hierbij aan huid verdunnende behandelingen en harsen.
 • U dient 1 week vóór de behandeling te stoppen met het gebruik van lokale antibiotica, vitamine A-zuur, retinol of benzoylperoxide.
 • Als u een koortslip heeft wordt er niet behandeld en dient u de afspraak te verzetten.
 • Niet scheren op de dag van behandeling i.v.m. irritatie. Doe dit zo nodig 48 uur van tevoren.
 • Kom met een gereinigde huid naar de kliniek dus zonder make-up.
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicatie maakt de huid gevoeliger en kwetsbaar.

 

Na de behandeling (herstelperiode).

U krijgt van uw huidspecialist een formulier mee met thuisadvies. Hierop staat duidelijk aangegeven wat u de dagen na de peeling wel en niet moet doen.
Het is van groot belang dat u uitsluitend de bijbehorende producten gebruikt en geen andere huidproducten. De huid zal de eerste dag droog zijn, maar u zult er nog niet veel zien. Na 2 tot 3 dagen kan er vervelling plaatsvinden en dit houdt 4 tot 7 dagen aan. De vervelling zal rondom de mond en neus beginnen. Pigmentvlekjes kunnen de eerste dagen juist donkerder verkleuren, maar dit zal tijdens het afschilferen verdwijnen. Mocht u bij thuiskomst nog vragen hebben of onzeker zijn over de huidreactie, dan kunt u te allen tijde per email, whatsapp of telefonisch contact met ons opnemen.

 

Te verwachten resultaat.

Een behandelplan met Benebellum® wordt afgestemd op een aantal persoonlijke factoren, zoals welk type huid je hebt, de dikte van je huid en of het pigment oppervlakkig of diep in je huid ligt.
De cosmetisch behandelaar zal een aantal professionele peelingen uitvoeren waarin tevens wordt gewerkt met tranexaminezuur (door middel van microneedling).

De pigmentatie zal verminderen of verdwijnen en de huid zal mooier van structuur worden.

Producten voor (8 weken) thuisgebruik die deel uitmaken van dit behandelplan zijn bijvoorbeeld:

 • Lightening Cleanser Foam (Tx Foam)
 • Vitamine C-serum 18% (Lumina)
 • beschermde dagcrème met actieve ingrediënten en SPF 30 of 50 (Fulgora 30/50)
 • nachtcrème met actieve ingrediënten (Lumina Vit A+E)

Chemische peelings verwijderen dode huidcellen en zorgen voor een gecontroleerde vernietiging van epidermis en/of dermis om deze te stimuleren en vernieuwing van huidcellen te bevorderen. Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.

Onderhoudsfase: Uiteraard is het mogelijk om 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen. Om het resultaat zo lang mogelijk te behouden adviseren wij om de SkinTech producten, of een ander goed huidverzorgingsproductn ook na uw kuur te blijven gebruiken. Bij Skin Medic verkopen wij tevens cosmeceuticals van andere merken, die hoogwaardige ingrediënten bevatten. Door gebruik van deze producten heeft u langer plezier van de behandeling en voorkomt u zo veel mogelijk nieuwe problemen.

PRIJZEN – Benebellum

Soort peeling Prijs
Benebellum kuur (2 behandelingen incl. 5 producten) € 675.00
Benebellum opvolgbehandeling na kuur € 225.00
Benebellum  Fulgora day protection SPF30 of SPF50 €   67.50
Benebellum Tx solutionkit (foam+solution) €   70.00
Benebellum Lumina Vit.C 18% serum €   67.50
Benebellum Night recover Vit. A+E €   70.00
Benebellum Productset (5 producten) € 275.00

AFSPRAAK MAKEN

Boek gelijk online een afspraak voor één van onze behandelingen

ONLINE AFSPRAAK MAKEN