PicoStar Pigmentvlekken / Melasma

De PicoStar pigment laser

De PicoStar laserbehandeling is een effectieve methode die helpt om Pigmentvlekken op zowel het gezicht als het lichaam te verminderen en verwijderen.
Voor het verwijderen van pigment hebben wij een speciaal Flattop 532nm. pigment handstuk.
De laser richt zich in dit geval alleen op het pigment (Melanine) in de huid en niet op het omliggende weefsel.

Door de enorme snelheid en exactheid van de laser (pico-seconde) wordt het pigment in hele kleine stukjes vergruisd, waarna het door het lichaam kan worden afgevoerd.

Veel cliënten zijn bang voor de bijwerkingen van traditionele laserbehandelingen. Bij de PicoStar  laser is de hersteltijd vele malen korter en veel minder heftig dan bij een traditionele (CO2 of Nd Yag) laser behandeling.

 

Hoe zie ik eruit na de behandeling?

De behandelde pigmentatie wordt donkerder of er kan wat roodheid ontstaan. Deze verkleuring vervaagd veelal helemaal in 1-2 weken. Camoufleren mag weer na 24 uur met een minerale poeder of minerale foundation.

Is de behandeling pijnlijk?

Algemeen gezien ervaart men de behandeling als goed te doen. Dit verschilt echter wel per persoon en indicatie. Voorafgaand aan de behandeling wordt de te behandelen regio goed gekoeld. De meeste cliënten beschrijven de behandeling als ‘tintelend’ en ‘prikkelend warm.

 

Behandel interval

Pigmentvlekken
Losse pigmentvlekken, ouderdomsvlekken of zonnevlekken zijn vaak in 1-2 behandelingen verdwenen.

Melasma
In het geval van Melasma zijn er ook meerdere behandeingen nodig en worden pigmentremmende en oplichtende producten geadviseerd voor thuisgebruik.

Intakegesprek en eerste behandeling met Laser.

Voorafgaand aan een door u gewenste behandeling vindt een Intakegesprek plaats.
Na deze intake kan desgewenst gelijk de eerste behandeling plaatsvinden.
De intake samen met de eerste behandeling voor Pigment duurt gemiddeld 15 – 45 minuten. Tijdens de intake wordt gekeken naar uw gezondheid, wensen, vragen en de indicatie.
Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties.

Voorzorgsmaatregelen

Vanaf 4 weken voor de behandeling niet in de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes gebruiken.
2 weken voor de behandeling niet scrubben en geen microdermabrasie of peelings toepassen.
Het is belangrijk dat uw huid ongeveer de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling, dus u mag niet te bruin zijn.
Draag geen make-up (gezichtsbehandeling), of bodylotion.

 

De Laser behandeling

Na het reinigen van de huid, het aftekenen van de te behandelen zone’s en het beschermen van de ogen worden er met de laser, laserpulsen afgeschoten het te behandelen huidoppervlakte.

Tijdens en na de behandeling zal er verdonkering van het pigment optreden en er kan lichte roodheid en lichte zwelling optreden. Dit neemt in de dagen en weken  na de behandeling langzaam af.

U draagt tijdens de behandeling een speciale Laserbril om uw ogen tegen het laserlicht te beschermen.  De behandelingen zijn over het algemeen niet heel onplezierig. Men kan een lichte prikkeling op de huid ervaren en de warmte van de laserstraal.
De behandeltijd is afhankelijk van het te behandelen oppervlakte.
Gedurende een paar uur na de behandeling kan er een zonnebrand gevoel in de huid aanwezig zijn. U mag koelen met een coldpack.

 

Na de Laser behandeling

U mag 4 weken geen zon op het behandelde gebied toelaten. Gaat u naar buiten met zonnig weer smeer dan met een speciale SPF die gebruikt mag worden na laserbehandelingen. Deze is te koop in de kliniek. Draag de eerste weken bij zonnig weer ook een pet of zonneklep.
Doet u dit niet dan is er een groot risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie is namelijk aanwezig)!

 

Aantal behandelingen

Er zijn gemiddeld 1-3 behandelingen nodig om pigmentvlekken te verwijderen of drastisch te verminderen.
Melasma vergt jaarlijks onderhoud.


Prijzen PicoStar behandeling

Te behandelen zone Prijs
PicoStar Melasmabehandeling – vanaf €   85.00
PicoStar Pigmentvlekken – vanaf €   75.00

AFSPRAAK MAKEN

Boek gelijk online een afspraak voor één van onze behandelingen

ONLINE AFSPRAAK MAKEN