Permanente make-up verwijderen met de PICOSTAR

Voor het verwijderen van Permanente make-up wenkbrauwen werken wij met een van de beste lasers die er is. De ASCLEPION PICOSTAR  maakt gebruik van de modernste technologie voor het verwijderen van tatoeages, pigmentvlekken en permanente make-up. Dankzij de hoogste energie en de kortste pulsen is de behandeling met de PicoStar snel, zacht, meestal zonder wondjes en laat deze geen littekens achter. Tevens is de Picostar bijzonder goed in het verbeteren van de Huidstructuur, littekens en grove poriën.

PMU verwijderen met de PICOSTAR

Op het moment dat je besluit dat je je PMU-wenkbrauwen wilt later verwijderen, wil je ze dan ook het liefst direct en helemaal weg hebben.
Dat begrijpen wij als geen ander. Niemand heeft zin in een behandeltraject van meerdere jaren.
Daarom behandelen we bij Skin Medic PMU met de Picostar laser.
Deze laser is geschikt voor ieder huidtype en verwijdert PMU veilig, snel en effectief.

Waarom de PicoStar voor PMU verwijdering

Permanente make-up verwijderen kan het snelst met de snelste PicoStrar laser. De laser produceert namelijk een lichtpuls in een PICOseconde, wat vele malen korter is dan een NANOseconde laser zoals bij een Q-switched Nd Yag laser.
De extreem korte puls van de picolaser is zo krachtig dat de inktpigmenten worden vergruist in veel kleinere deeltjes. De vergruisde pigmentdeeltjes worden hierdoor veel makkelijker en sneller door jouw lichaam afgevoerd.
Ook gaat de Picolaserstraal sneller door de bovenste huidlaag naar het pigment van de tatoeage toe, waardoor de kans op littekenvorming of depigmentatie bijzonder klein is geworden.

Na een behandeling worden de kapotgeschoten inktdeeltjes door het afweersysteem (de witte bloedlichaampjes) van het lichaam afgevoerd.
Via de nieren verlaten ze het lichaam. Aangezien het in de meeste gevallen om grote hoeveelheden inkt gaat, kan het lichaam een tatoeage niet in één keer afbreken en zijn meerdere behandelingen nodig.

Intakegesprek en eerste behandeling met Laser

Voorafgaand aan een door u gewenste behandeling vindt een uitgebreid Intakegesprek plaats.
Na deze intake kan desgewenst gelijk de eerste behandeling plaatsvinden.
De intake samen met de eerste behandeling duurt 30 – 60 minuten. Tijdens deze intake wordt gekeken naar uw gezondheid, wensen, vragen en de tatoeage(s)
Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties.

Voorzorgsmaatregelen

Vanaf 3-4 weken voor de behandeling niet in de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes gebruiken.
De week voor de behandeling niet scrubben en geen microdermabrasie of soortgelijke peeling toepassen.
Het is belangrijk dat uw huid ongeveer de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling.
Draag geen make-up (gezichtsbehandeling), of bodylotion.

 

Tijdens de Laser behandeling.

Na het reinigen van de huid en het beschermen van de ogen worden er met de laser, laserpulsen afgeschoten op de tatoeage.
Omdat de PICO-laserflits alleen door de inktdeeltjes wordt geabsorbeerd, tast de behandeling het omliggende weefsel niet aan.
Sporadisch verandert de tatoeage-inkt onder invloed van het laserlicht van kleur en is in dat geval moeilijk te verwijderen. Ook dan wordt de huid of de gezondheid niet aangetast en is de behandeling dus veilig.

Tijdens de behandeling kan er roodheid en lichte zwelling optreden.
Dit neemt in de dagen na de behandeling langzaam af.

U draagt tijdens de behandeling een speciale Laserbril om uw ogen tegen het felle licht te beschermen.  De behandelingen zijn over het algemeen goed vol te houden en wij koelen het gebied goed tussendoor.
Bent u bang dat u gevoelig reageert dan kunt u van te voren een verdovingscreme aan uw huisarts vragen (Emla of Lidocaïne creme).

De behandeltijd is afhankelijk van het te behandelen oppervlakte.
Gedurende een paar uur na de behandeling kan er een zonnebrand gevoel in de huid aanwezig zijn. U mag koelen met een coldpack.

Na de Laser behandeling

U mag 4 weken geen zon op het behandelde gebied toelaten. Gaat u naar buiten met zonnig weer smeer dan met een sunblock (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie is namelijk aanwezig)!

Aantal behandelingen

Er zijn gemiddeld 4 tot 12 behandelingen nodig om een tatoeage geheel te laten verdwijnen.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren:

  • hoeveelheid en type inkt
  • diepte waarin de inkt zich bevindt
  • grote van de tatoeage
  • gebruikte kleuren
  • ouderdom van de tatoeage
  • gevoeligheid van de huid en huidtype

Het is helaas niet mogelijk om van te voren in te schatten of een tatoeage voor 100% verwijderd kan worden. Tussen de behandelingen zitten gemiddeld 8 tot 10 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om de losgeraakte inktdeeltjes af te voeren. Het is niet zo dat een tatoeage sneller verdwijnt als er sneller behandeld wordt. Sterker nog, de kans op pigmentatie en/of littekenweefsel kan daardoor toenemen.
Te vroeg opnieuw behandelen op een te dunne huid kan littekenweefsel veroorzaken.

Bijwerkingen

Het verwijderen van Tatoeages met onze PICO lasertechniek zijn zeer veilige behandelmethoden. Nd Yag wordt al jaren gebruikt als de Laser voor het verwijderen van Tatoeages. Wij werken sinds enkele jaren echter alleen met de PICO laser, aangezien dit de nieuwst techniek is en nog betere resultaten geeft.

Wij beschikken over 9 jaar Laser ervaring en zijn HBO opgeleid Licht- en Laserspecialist (gediplomeerd).
Bent u zich er van bewust dat er echter altijd een kleine kans op bijwerkingen of huidreacties is, welke vooraf vaak niet te voorspellen zijn.

Zwelling.
Het behandelde gebied kan gaan opzwellen. Dit komt omdat het lichaam  het immuunsysteem in werking zet na de behandeling. Zodra het lichaam in de gaten heeft dat er geen werkelijke bedreigingen zijn, neemt deze zwelling af.
In uitzonderlijke gevallen houdt de zwelling (geheel of gedeeltelijk) aan en ontstaat er een onderhuidse ontstekingsreactie. In dat geval dient u  contact op te nemen met uw huisarts.
Pigmentatie.
In uitzonderlijke gevallen kan er hyperpigmentatie (bij donkere huid kleurt het behandelde gebied wat donker) of hypopigmentatie ( het behandelde gebied blijft wat lichter) optreden. Meestal verdwijnt dit na een aantal maanden vanzelf.
Littekenweefsel.
Soms kan een huid littekenweefsel aan gaan maken onder invloed van de laserbehandeling. Helaas is dit nooit van te voren te voorspellen.
Littekenweefsel ontstaat voornamelijk als er gekrabt wordt aan de jeukende korstjes of als ontstane blaren worden ingeprikt. Laat de huid zelf rustig herstellen, dat levert het beste eindresultaat.
Ontstekingsreactie: je ziek gaan voelen.
Als je immuunsysteem de losgeschoten inkt of het behandelde gebied als bedreiging gaat zien kun je je ziek gaan voelen en soms zelfs koorts krijgen. Gelukkig komt dit zelden voor en is dit een extreme reactie van het lichaam. Heb je zo’n reactie; meld je dan meteen bij je huisarts.

Disclaimer
Resultaten zijn afhankelijk van de soort inkt en diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.