Peelings – voor een stralend jonge huid

Peelings zijn cosmetische gecontroleerde behandelingen die gebaseerd is op het geheel of gedeeltelijk verwijderen van de bovenste huidlaag van onze huid, wat leidt tot zichtbare verbetering in het uiterlijk. De celgroei van in de huid wordt door een peeling verhoogd, zodat nieuwe, gezonde cellen worden aangemaakt die de huid mooier, gladder en egaler van teint maken.

Wat is een AHA / BHA Peeling

Fruitzuur Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit (natuurlijke) zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Ze hebben het vermogen om dode huidcellen te verweken en de huid binnen te dringen. Peelings stimuleren de huid om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Met peelings pakken we huidproblemen aan of verbeteren we de huidconditie.

Elk zuur heeft unieke eigenschappen en afhankelijk van het product kunnen we bepaalde dieptes van de huid bereiken. Er zijn peelings die pigmentvlekken verlichten, ontstekingen uitdoven, talgproductie remmen en zelfs de aanmaak van bindweefselvezels, collageen en elastine stimuleren. Voor elke huid is er een geschikte peeling.

Naast Krx AHA/BHA fruitzuren werken wij ook met andere merken en peeling systemen

  • Krx – AHA/BHA peelings
  • Skin Tech – Easy droxy versicolor
  • Skin Tech – TCA Pain control
  • Skin Tech – Phenol very light
  • Krx – Green Sea Peel (100% vegan)

Voor de Peeling-behandeling.

Vooraf overlegt de huidtherapeut met u welke peeling het meest geschikt is en vertelt wat het doel is van de gekozen peeling en welke huidreactie u kunt verwachten. Veelal wordt er gestart met een kuur van 2-6 behandelingen om de 7-14 dagen. Echter dit verschilt wel per peeling soort en merk. Ook hangt het de keuze voor een bepaalde peeling af van de indicatie waarop behandeld wordt.

Intakegesprek voor een Peeling-kuur
Overweegt u een kuur om uw huidproblemen op te lossen?
Boek dan altijd eerst een gratie Intake & adviesgesprek in. Tijdens dit gesprek wordt alles uitvoerig uitgelegd en met u besproken.

De behandeling.

Vooraf aan de behandeling wordt de huid gereinigd en voorbereid op de peeling. Na het aanbrengen zal de peeling een paar minuten warm/branderig aanvoelen. Bij het verwijderen van de peeling is dit gevoel binnen een half uur verdwenen. Na het verwijderen van de peeling kan de huid roodheid vertonen en soms een lichte zwelling, wat binnen enkele uren weer bijtrekt.

Na de behandeling.

  • Het is zeer raadzaam om tijdens de gehele kuur uw gezicht met sunblock met SPF30 in te smeren. Zo voorkomt u de kans op pigmentvlekken.
  • Twee tot vier dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen en lichte egale roodheid vertonen.
  • Probeer niet aan eventuele schilfertjes of korstjes te `pulken’.
  • Roken vertraagt het wondgenezingsproces, waardoor het langer duurt voordat de huid of korstvorming geneest.
  • De eerste dagen na een peeling behandeling niet in een warm (stoom)bad, zwembad of de sauna.