Plasma rimpel behandeling

Wat is een plasmabehandeling

Plasma bestaat uit deeltjes van een gasvormige stof die in meer of mindere mate geïoniseerd zijn. De techniek in de plasmapen zorgt dat er een vonkontlading ontstaat die plasma opwekt. Er komt een soort van klein bliksemschichtje uit de behandelkop van de plasmapen. Dit plasma zorgt ervoor dat we de huid heel gelijkmatig kunnen verwarmen.

De Plasmabehandeling zorgt voor verwarming van de huid, waardoor deze krimpt.
Er ontstaat zo een liftend- en verjongend effect. De behandeling met plasma zorgt ook voor stimulatie door warmte in de diepere huidlagen. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe collageen en elastine vezels gestimuleerd.

Door dit effect en de herstructurering van bindweefsel zullen de behandelde zones een extra boost krijgen in hun stevigheid en volume.

Rimpeltjes en littekentjes vervagen of verdwijnen, oogleden worden strakker.

 

Wanneer een plasma behandeling.

Als u graag iets wilt verbeteren aan uw ogen, littekentjes of rimpeltjes, maar wanneer een chirurgische ingreep toch een te grote stap is zal plasma wellicht iets voor u zijn.
Zowel voor- tijdens- als na de behandeling vinden wij het belangrijk dat we u goed begeleiden tijdens het proces. Wij staan ook na de behandeling klaar voor uw vragen. en  houden tijdens het herstelproces contact. U bent altijd welkom voor een vrijblijvende intake. Dit gesprek is kosteloos.

Een Plasmabehandeling is geschikt voor

 • Boven ooglidcorrectie
 • Onder ooglidcorrectie (wallen)
 • Kraaienpootjes (wallen)
 • Rimpeltjes om de mond (wallen)
 • Rimpels van de hals en het decolleté.
 • Rimpeltjes in het gezicht
 • Fronsrimpels

Voor de Plasmabehandeling

Deze behandeling is het meest ideaal bij lichte huidtypes, de huid mag daarom ook niet zongebruind zijn. 4 weken voorafgaand aan de behandeling dient u de zon, zonnebank en zelfbruinende crèmes te vermijden. mag uiteraard wel gewoon naar buiten. Wij raden aan de huid te beschermen tegen UV-licht met minstens een SPF30.

De behandeling

U neemt plaats op de behandelbank waarna wij uw oogleden royaal insmeren met een verdovende crème, deze crème wordt afgedekt met een folie zodat het beter in kan trekken. U mag vanaf nu uw ogen niet meer openen omdat de crème anders zal verplaatsen. Na ongeveer een half uur verwijderen we de crème van het oog dat als eerst behandeld gaat worden. De plasmabehandeling begint. We warmen eerst het te behandelen gebied rustig op met de plasmapen (het scannen van de huid). Daarna worden kleine stipje gezet op het hele gebied. Deze kleine stipjes hebben een doorsnede van ongeveer 0,1 tot 0,3 mm en zijn ongeveer 0,02 tot 0,04 mm diep. Tijdens het behandelen wordt als het ware het bovenste laagje van de huid verdampt. Dit proces is ook zichtbaar tijdens de behandeling zelf. Wanneer het eerste oog helemaal behandeld is wordt deze gekoeld en starten we met het tweede oog. Bovenstaande wordt dan precies herhaald.

Na de Plasma behandeling

Direct na de behandeling kunnen er wat roze/rode plekjes op de huid ontstaan. Dit is doorgaans na een 1-2 dagen verdwenen. Ook kan de huid lichte tot matige zwelling vertonen die tot vijf dagen kan aanhouden. Daarnaast kunnen er bijna onzichtbare korstjes ontstaan.
Deze mag u er absoluut niet afhalen. Dit om risico op littekentjes te voorkomen. Deze korstjes vallen er na een aantal dagen tot een week vanzelf af. Onder de korstjes ontstaat de nieuwe jonge huid.

Het is belangrijk de huid de eerste paar dagen goed te hydrateren maar niet te weken. Daarna 3 keer per dag de aanbevolen (oog)crème gebruiken die dun wordt opgebracht en goed wordt uitgestreken. Indien u naar buiten gaat, moet u de oogleden een paar keer per dag insmeren met de aanbevolen crème met factor 30. Als de zon schijnt, adviseren wij, bij een ooglidcorrectie of kraaienpootjes behandeling, een zonnebril te dragen. Bij onvoldoende bescherming van de behandelde huid bestaat namelijk de kans op blijvende pigmentatie van de huid.

 • De dag van de behandeling mag u niet sporten of de huid koelen/weken
 • De 1e week niet in de sauna, zwembad of infrarood.
 • Liefst 1 week geen make-up op de behandelde zone.
 • De eerste 4 weken na de behandeling mag u niet in de zon, of onder de zonnebank en smeert u dagelijks Factor 30.
 • De huid is rood na de behandeling. In de meeste gevallen vermindert dit in een 1-6 weken. In sommige gevallen kan de roodheid langzamer verdwijnen. Het kan zelfs 3-12 maanden duren voordat het volledig is verdwenen. Helaas is niet van te voren in te schatten hoe lang de roodheid bij u zal duren.

Na 12 weken is het eindresultaat van een behandeling bereikt.

PRIJZEN – Plasmalift

Behandeling Prijs
Boven ooglid correctie € 349.00
Onder oogwal correctie € 349.00
Boven & onder ooglidcorrectie € 549.00
Kraaienpootjes € 199.00
Rimpeltjes om de lippen € 199.00
Fronsrimpels € 199.00
Kraaienpootjes  –  als extra zone tijdens ooglidcorrectie € 99.00
Rimpeltjes om de lippen  –  als extra zone tijdens ooglidcorrectie € 99.00
Nabehandeling na 12 weken (boven of onder ooglid) € 99.00

 

AFSPRAAK MAKEN

Boek gelijk online een afspraak voor één van onze behandelingen

ONLINE AFSPRAAK MAKEN