Easy Phen very light peeling

De Easy Phen very light peeling is een combinatiepeeling van combinatiepeeling van fenol en TCA.

Wat is een Easy Phen very light peeling

Easy Phen Very Light is een combinatiepeeling die bestaat uit 15% fenol en 8% TCA. Deze peeling is de lichtste in de categorie ‘diepe peelings’ om vorderende huidveroudering te behandelen. Easy Phen Very Light bereikt de oppervlakkige papillaire dermis en zorgt voor structuurverbetering en een liftend en verstrakkend effect. In combinatie met SkinTech® behandelcrèmes en het duidelijke behandelprotocol kan deze diepere peeling voor vorderende huidveroudering bij uitstek worden uitgevoerd.

Deze peeling stimuleert de celvernieuwing, collageen- en elastineaanmaak en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verstevigen. Er is doorgaans slechts 1 sessie nodig.

Behandel indicaties Easy Phen very light peeling:

  • Vorderende huidveroudering
  • Slapper wordende huid
  • Pigmentvlekken
  • Letiges
  • Fijne lijntjes
  • Grote poriën
  • Zonneschade
  • Verharde huid

Wanneer kies je voor deze peeling.

De Easy very Phen light peeling kan als eenmalige huidverbeterende en verstevigende behandeling worden ingezet en geeft direct na de herstelweek zichtbaar gladdere huid.
Deze peeling leent zich bijzonder goed als behandeling voor huidverbetering en lichte versteviging.
Het behandelprotocol bestaat 1 peelingsessie.
De “downtime” is 7-10 dagen; de huid gaat vervellen en vernieuwen

Intake + 1e behandeling

Tijdens de intake kijken wij goed met u naar de indicaties voor een peeling en of deze geschikt daarvoor is. Met een huidanalyse apparaat maken we foto’s van de oppervlakkige en diepere huidlaag om een goede uitgangpositie te kunnen bepalen en u een goed advies te kunnen geven voor wat betreft de meest geschikte behandelingen. Ook wordt er besproken wat u kunt verwachten in de dagen na een peeling en wat u wel en niet mag doen (de nazorg). Tevens krijgt u bij een kuur een  Mild reinigingsproduct, een Skin Tech crème en Melablock SPF50 cadeau t.w.v. € 190,00

De behandeling

De behandeling start met een reiniging van de huid. Vervolgens wordt uw huid afgetekend in symmetrische vlakken. U krijgt van ons een koeler in uw hand zodat u, wanneer u ongemak voelt, zelf uw huid kunt koelen. De peeling wordt aangebracht met een kwastje.
Na 2 minuten wordt een 2e laagje aangebracht. Soms nog een 3e laagje. Dit hangt af van de huidconditie en de indicatie. Daarna wordt de peeling geneutraliseerd.

Voorzorgsmaatregelen

Vanaf 4 weken voorafgaand aan de behandeling moeten zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten worden vermeden.
U dient vooraf dagelijks een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50.
Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht.
U mag 2 weken vooraf geen andere behandeling laten uitvoeren aan het te behandelen gebied. Denk hierbij aan huid verdunnende behandelingen en harsen.
U dient 1 week vóór de behandeling te stoppen met het gebruik van lokale antibiotica, vitamine A-zuur, retinol of benzoylperoxide.
Als u een koortslip heeft wordt er niet behandeld en dient u de afspraak te verzetten.
Niet scheren op de dag van behandeling i.v.m. irritatie. Doe dit zo nodig 48 uur van tevoren.
Kom met een gereinigde huid naar de kliniek dus zonder make-up.

Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicatie maakt de huid gevoeliger en kwetsbaar.

Na de behandeling (herstelperiode)

U krijgt van een formulier mee met thuisadvies. Hierop staat duidelijk aangegeven wat u de dagen na de peeling wel en niet moet doen. Het is van groot belang dat u uitsluitend de bijbehorende producten gebruikt en geen andere huidproducten. De huid zal de eerste dagen een beetje strak en droog aanvoelen. Er kan soms hele lichte schilfering optreden maar deze is niet erg waarneembaar voor anderen.
Pigmentvlekjes kunnen de eerste dagen juist donkerder verkleuren, maar dit zal na ongeveer 1-4 weken verdwijnen. Mocht u bij thuiskomst nog vragen hebben of onzeker zijn over de huidreactie, dan kunt u te allen tijde per email, whatsapp of telefonisch contact met ons opnemen.

Te verwachten resultaat

Wanneer het behandeltraject afgesloten is zal de huid er egaler, frisser en stralender uitzien. Ook zal de huid meer vocht vasthouden en gladder aanvoelen. Daarnaast wordt de kans op verstoppingen verkleind, doordat de dode huidcellen van de huid verwijderd zijn.

Behandelduur en frequentie

De Easy very Phen licht peeling wordt uitgevoerd als een losse, op zichzelf staande behandeling.

Onderhoudsfase: Uiteraard is het mogelijk om 1 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen. Om het resultaat zo lang mogelijk te behouden adviseren wij om de SkinTech producten na uw Phenol peeling te blijven gebruiken.