Diode laser ontharen

Permanent ontharen met de Diode-Alexandrite Laser

In onze laserkliniek werken we met de nieuwste en beste Medisch goedgekeurde lasers.
Het ontharen doen we met onze krachtige Diode/Alexandrite laser die zowel voor de lichte en donkere huid alsook voor licht en donker haar geschikt is.
Deze laser werkt zeer doeltreffend en hierdoor zijn veel minder behandelingen nodig dan met een gemiddelde Diode- of onthaarlaser.

Wat is nu precies IPL / LASER

Zowel bij Laser als bij IPL ontharen wordt er gebruik gemaakt van selectieve foto-thermolyse. Dit betekent dat doormiddel van licht en warmte haarzakjes worden vernietigd, zodat er geen haar meer uit kan groeien.

Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.

Bij laser wordt er gebruik gemaakt van licht van één golflengte (één kleur). De laser zendt een dunne, sterk geconcentreerde straal door de huid. Deze straal is rechtstreeks gericht op het haarzakje.
Gemiddeld zijn 8-12 Laserbehandelingen nodig om het haar in een gebied voor ongeveer 90-95 % te verwijderen. Er zullen altijd wat (dons)haartjes blijven zitten. Daarom spreken we niet van 100% haarvrij. Na een Laser traject kan het voorkomen dat na verloop van tijd (soms duurt dit jaren) hier en daar nog wat haar nagroeit. Dit kan dan worden nabehandeld.

IPL staat voor Intense Pulsed Light.

Bij IPL wordt gewerkt met verschillende golflengtes (meerdere kleuren) en is het licht verspreid en gepulseerd en gericht op meerdere haarzakjes in een gebied.
Gemiddeld zijn 10-18 behandelingen nodig om het haar in een gebied voor maximaal 70% te verwijderen. Met IPL wordt je niet 100% haarvrij.

Na een IPL traject is het gebruikelijk dat jaarlijks 2-4 behandelingen nodig zijn om de haargroei onder controle te houden.

Welke laser gebruiken wij

Wij werken met de Medische laser Biotec Xlase Plus laser uit Italië. Deze laser voldoet aan alle gestelde Europese eisen en heeft een Europees medisch keurmerk (Medisch CE).
Dit is een super krachtige snelle laser met een erg goed resultaat. En de Xlase Plus is lang zo pijnlijk niet als menig andere laser met dit vermogen. Bovendien hebben we de mogelijkheid om met 1 of 2 golflengtes tegelijk te werken (Diode & Alexandrite) waarbij zowel de donkere als lichte haren kunnen worden behandeld.

Er zijn tal van schoonheidssalons die laserbehandelingen aanbieden met niet goedgekeurde (meestal Chinese lasers. Deze lasers laten in het begin wat resultaat zien maar daarna gebeurt er vaak niet veel meer. Bovendien zijn deze lasers vaak erg pijnlijk. Kies dus voor kwaliteit en ga niet voor (te) goedkoop en onwerkelijk ‘scherpe’ aanbiedingen.

Wat kunt u verwachten van een Diode- Alexandrite Laser behandeling?

Tijdens iedere behandeling worden de haartjes die op dat moment in de groeifase zijn vernietigd. Dit is ongeveer 60-70% van de haren die er op dat moment groeien.
Met de Diode Laser kunnen wij zowel lichte als donkere huidtypen behandelen (huidtype I t/m VI). Gemiddeld genomen zijn 6+ behandelingen nodig om voor ruim 90% van het haar af te komen. Er zijn altijd haartjes die zich niet door Laser laten pakken. Vaak zijn dit de blonde of grijze donshaartjes. Daarom spreken we gemiddeld van 92% verwijdering van het haar.

Voorzorgsmaatregelen

  Ga 3 weken voor de behandeling niet langdurig in de zon of onder de zonnebank.
  Gebruik vanaf 3 weken voor de behandeling geen zelfbruinende crème.
Vanaf 1 maand voor de behandeling niet meer harsen of epileren. Umag wel scheren of knippen.
De week voor de behandeling geen scrubs, microdermabrasie of peelings.
Het is belangrijk dat uw huid ongeveer de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling.
1–2 dagen voor de behandeling zorgvuldig scheren (afhankelijk van de haargroei).
Haartjes dienen tijdens de behandeling bij voorkeur tussen 0.5-1 mm lengte te hebben.
Draag wit ondergoed als uw bikinilijn wordt behandeld en vermijd strakke kleding.
Draag geen make-up (gezichtsbehandeling) of deodorant (oksel behandeling).

Intakegesprek en 1e behandeling

Voorafgaand aan een door u gewenste behandeling vindt een Intake- en informatiegesprek plaats.
Na deze intake kan desgewenst gelijk de eerste behandeling plaatsvinden.
Tijdens de intake wordt gekeken naar uw wensen en vragen. Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties.
U draagt tijdens de behandeling een speciale Laser bril om uw ogen tegen het felle licht te beschermen.
De behandelingen zijn over het algemeen nagenoeg pijnloos.
Wel kunt u warmte voelen op de huid.
De behandeltijd is afhankelijk van het te behandelen oppervlakte.

Tijdens de Laser behandeling.

U draagt tijdens de behandeling een speciale Laserbril om uw ogen tegen het licht te beschermen. De behandelingen zijn over het algemeen pijnloos. Wel kunt u warmte voelen op de huid en kleine prikjes; dit zijn de haartjes die in de groeifase zijn en coaguleren. De behandeltijd is afhankelijk van het te behandelen oppervlak.

Na de Laser behandeling.

Gedurende een uur kan er een licht zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig zijn. Het koelen met een coldpack of smeren met after-sun of Aloë Vera crème mag, maar is in de meeste gevallen niet nodig. Ook nu geldt 4-6 weken: smeer factor 30 als het behandelde gebied in aanraking komt met zonlicht (Let op: ook bij lichte bewolking, in de schaduw en achter glas kunt u verbranden door de zon). Na een Laser behandeling is er een risico op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie!

Na ongeveer 2-4 weken valt het haar deels uit, al merkt u dat vaak niet op. Na een aantal behandelingen kunt u al vertraging in de haargroei en kale plekjes opmerken. Niet alle haren zijn dan permanent verwijderd (alleen de haren in de groeifase). Na iedere behandeling komen er minder haren terug.

Ongeveer 92% van de haren kunnen permanent worden verwijderd tijdens het gehele behandeltraject. Grijs en Rood haar zijn helaas niet te behandelen met de Diode Laser.
U moet in ieder geval rekenen op 8+ behandelingen, maar het verschilt per persoon.